Sunday, January 23, 2011

BAGAIMANA PETUA UNTUK KURANGKAN BERAT BADAN DAN KEKAL LANGSING ?

salam sejahtera semua....


Petua Pelangsingan dan Kurangkan Berat Badan anda

Zaman moden ini banyak jenis makanan yg mengandungi mudarat jika dimakan berlebihan. Makanan yg diproses dan juga makanan segera sering menjadi pilihan. Namun adakah kita prihatin dengan kesan sampingannya pada tubuh badan? Makanan yg ada di pasaran sering mengandungi gula dan lemak yg tersembunyi. Pengambilan secara berlebihan akan membawa kepada masalah kegemukan dan obesiti. Sebelum masalah ini terjadi pada kita, sewajarnya kita mengambil sikap berhati-hati. Manakala bagi mereka yg sedang berperang dengan masalah berat badan, jangan khuatir dan cepat putus asa kerana petua yg disarankan di bawah adalah petua yg mudah dan boleh diamalkan semua. Yang penting adalah keazaman untuk menjayakannya dan diamalkan secara berterusan dan bukan sekerat jalan. Selain itu, senaman dan mengawal nafsu makan yg keterlaluan adalah jalan terbaik untuk gaya hidup sihat.
A. Caranya ialah mengubah cara pemakanan yang diamalkan daripada kebiasaan kepada satu kaedah yang baru iaitu:
1. Apa yang kita ambil untuk sarapan diwaktu pagi ditukar kepada apa yang sepatutnya dimakan ditengah hari dibawa dan dimakan diwaktu pagi.

2. Pada waktu tengah hari jangan makan makan yang mengenyangkan, cukup sekadar buah- buahan atau jangan makan langsung.

3. Makan malam diawalkan dan diambil dalam lingkungan waktu jam 7.00 malam.

4. Jangan makan selepas pukul 9.00 malam walaupun anda belum makan apa apa sebelumnya. Jika perlu juga cukup sekadar segelas susu atau buah- buahan atau makanlah sedikit tetapi jangan mengambil makanan yang telah dimasak (makan berat).

B. Cara yang kedua sebagai amalan tambahan, berpuasa 2 kali seminggu (setiap hari Isnin dan Khamis), mesti berpuasa dengan niat diwaktu malam yang kita hendak berpuasa pada hari esok. Bukan menahan lapar sahaja yang diikuti dengan makan sedikit atau minum. Pada hari ketika kita berpuasa sangat elok kita melakukan senaman. Walaupun manusia itu tahu bagaimana untuk menguruskan badannya, walaupun manusia itu memang sedar bahawa kegemukan itu mudah mengundang penyakit, namun manusia mudah lupa dan tidak berdaya untuk melakukannya lantaran tiadanya disiplin. Jadinya salahkanlah diri sendiri kerana “sikap adalah menghukum diri”.
C. Ada satu lagi petua yg mudah diikuti. Setiap kali bangun pagi, waktu tengahari dan sebelum masuk tidur di sebelah malam, amalkan meminum secawan teh cina (hijau) yg dicampurkan dengan limau nipis atau kasturi. Insyaallah,anda akan lihat kesannya selepas 7-14 hari mengamalkannya


Soopieys faham kebanyakan kita sekarang sibuk dan terhad untuk mengamalkan petua diatas.. jadi 


disini soopieys ingin kongsikan kisah teman karib uten dan juga seorang JUTAWAN MLM di M'sia... 

CDM SITI ROHANA YUSOFF.cdm rohana bersama azielawa 2009
7th Free Vacation!


ni masa bulan 9 tahun 2010
dari kiri : ida, kak ana, uten
*
kini....

uten kurang 4 kg selepas 1 bulan minum
dan......
cdm kak ana kurang 26 kg selepas 2 bulan minum...

*
*
beliau mengamalkan petua diatas disamping itu juga beliau mengamalkan sejenis produk yang boleh membantu mempercepatkan pengurangan berat badan..

minum apa????

tentulah LACTO-LITE 


dan dapatkan petua tambahan untuk kurangkan berat badan ke tahap yang anda idamkan...


HARGA BIASA RM158 SEKOTAK
****PROMOSI!!!.. 2 kotak RM300 jer termasuk pos!

untuk petua seterusnya  sms/call/e-mail :

tel : +60192025761


No comments:

Post a Comment