Friday, October 29, 2010

KEKALKAN KESIHATAN DENGAN NURICH LACTO-LITE

NURICH LACTO-LITE

minuman serbuk yogurt kultur hidup & inulin yang menggabungkan kebaikan kultur hidup dan inulin untuk menjaminkesihatan penghadaman dan badan anda. ia adalah sinbiotik yang menggabungkan kedua-dua probiotik dan prebiotik justeru meningkatkan lagi keberkesanan probiotik. ia tidak mengandungi sebarang herba atau bahan kimiayang bersifatlaksatif (julap). oleh itu ia tidak menyebabkan kekejangan perut atau cirit-birit.

APAKAH ITU PROBIOTIK DAN PREBIOTIK?

probiotik ialah bakteria baik di dalam usus kita. ia adalah penting bagi menjamin kesihatan usus kita. prebiotik ialah makanan atau nutrisi yang diperlukan probiotik untuk berkembang dan berfungsi dengan baik. probiotik dan prebiotik boleh diperolehi dengan mudah daripada Nurich Lacto-lite.

KEUNIKAN NURICH LACTO-LITE

tahan terhadap asid perut dan garam hempedu
keupayaan hidup dan mengekalkan aktiviti walaupun ketika disimpan
kebolehan melekat pada sel usus dengan baik
diiktiraf oleh FDA sebagai GRAS ('Generally Recognized as Safe"

BAGAIMANA NURICH LACTO-LITE DAPAT MEMBANTU ANDA

menyingkirkan toksin dalam badan
menggalakkan metabolisme untuk mengurangkan beban badan
menggalakkan pertumbuhan bakteria baik
membantu dalam penghadaman
membantu melegakan sembelit
membantu sintesis vitamin




NEXT FREE VACATION - Perth, Australia

Thursday, October 28, 2010

FREE VACATION

syoknya melancong free...
yes.. itulah ungkapan yang dapat ku gambarkan..
keindahan yang ku alami bila diberi peluang untuk meneroka negara lain...
ini sedikit gambaran syoknya melancong free...

ku bermula dengan keseronokan kali pertama melancong free ke bumi kunming china...

 negara ke 2 ialah... istanbul turki... sungguh cantik dan bersih negara islam ini..

seterusnya untu yang ke 3.. aku meneruskan pengembaraan ku ke kota larangan dan tembok china yang terletak di beijing..


Trip 4: bermain salji di korea bersama teman-teman


Trip 5: merasai keindahan taman tema dreamland,movieworld di Gold Coast, Australia

Trip 7: Melihat Eaifil Tower di Paris

Trip 8: Menikmati kincir angin di perkampungan di Amsterdam, Holland



Trip 8: melancong ke taman tema Disneyland Tokyo, Japan


ANDA MINAT MELANCONG.... INGIN MELANCONG SECARA FREE...
ADA CARANYA... YANG PENTING TAHU CARA MACAMANA NAK DAPAT...
JANGAN RISAU... HUBUNGI SAYA.. JIKA INGIN MENGETAHUINYA..

azielawa@gmail.com

SAUFI - 019-2770467
(KUALA LUMPUR)

IDA - 012-2233176
(IPOH,TAPAH,TELUK INTAN)

WANA - 012-2781568
(SHAH ALAM)

KIMI  -  017-5415927
(RAWANG, BUKIT BERUNTUNG)

ZAID - 013-6940500
(KAJANG, BANGI)

WAHIDA-  013-3903448
(KEMAMAN, KUALA TERENGGANU)

ANIZA - 012-9869154
(KUANTAN, PEKAN)

ROSDY - 012-9560675
(KOTA BHARU, PASIR MAS,TUMPAT, TANAH MERAH)

Tuesday, October 19, 2010

what is BREAST CANCER

Di Malaysia,

 pembunuh utama wanita ialah penyakit Breast Cancer
 ..dianggarkan 27 wanita dari setiap 100,000 penduduk mengalami kanser payudara berbanding 18 wanita dari 100,000 penduduk mengalami kanser pangkal rahim (penyebabkan ke dua kanser yang sering berlaku dikalangan wanita.
Dalam setahun dianggar 2,700-3,000 kes baru didiagnosakan sebagai kanser payu dara!!!
 

Bagaimana FIR boleh mencegah kanser

Payudara
1) Perubahan saiz dan rupa
2)Lekuk pada kulit
3)Ketulan atau penebalan

Puting
1)Puting berdarah (jarang berlaku)
2)Ruam di puting dan di persekitaran kulit (jarang berlaku)
3)Puting tertarik ke dalam
4)Ketulan atau penebalan (terutama ada cecair keluar dari puting)
5)Penyakit paget di payudara

Lengan
1)Ketulan atau bengkak di sekitar ketiak

Langkah-langkah PSP (Pemeriksaan Sendiri Payudara)
untuk pencegahan awal




Langkah 1:

Berdiri di hadapan cermin dan lihat sebarang perubahan pada payudara



Langkah 2:
Rasa sebarang perubahan secara berbaring



Langkah 3:
Periksa puting untuk sebarang pendarahan atau lelehan



Langkah 4:
Rasa sebarang ketulan di bawah ketiak 


Langkah 5:
Ulangi setiap langkah di atas untuk payudara sebelah lagi

Majoriti rakyat Malaysia mengetahui 'pembunuh no 1 wanita Malaysia' ini, tapi tahap kesedaran untuk pencegahan awal masih di tahap rendah. Ramai yang ambil mudah dengan pujuk diri sendiri...'bukan aku..', 'tak mungkin aku...', 'keturunan aku takde yang kena kanser...' dan banyak lagi kata2 penyejuk jiwa untuk kita senangkan hati! Mungkin juga, kurang pendedahan dan maklumat2 mengenai pencegahan kanser payudara ini...(ye ke...atau kita yang malas nak ambik tahu).
Ok, sekarang kita ada satu kaedah pencegahan paling simple dan very EFFECTIVE!!!

PREMIUM BEAUTIFUL


Kenapa Premium Beautiful?

Korset ini direka berFIR (Infrared Rays)
Tindak balas FIR pada badan

FIR memecahkan lemak, darah beku, susu beku

Fabrik akwatek akwadyne (material premium beautiful) menarik keluar lemak, susu, toksin dan peluh

FIR menghasilkan suhu yang tidak sesuai sebagai perumah kanser (untuk membiak)





Jangan terantuk, baru nak terngadah
Mencegah lebih baik dari merawat

If you u are interested, please do contact me at:

+60192O25761
or e-mail to



Saturday, October 16, 2010

Pakaian Dalam Pembentukan Badan

INGIN ADA SHAPE, CANTIK DAN SIHAT???


 Premium Beautiful

PAKAIAN DALAM 
PEMBENTUKAN BADAN
Membentuk kontur keseluruhan badan yang menarik,
 bentuk badan yang sihat dan seimbang



Premium Beautiful merupakan pakaian dalam pembentukan kontur badan ber FIR (Far Infrared Rays) direkacipta hasil gabungan kepakaran teknologi Jerman, Jepun dan USA. Diperbuat dari fabrik Akwatek dan Akwadyne yang sebati dengan air. Ia ditenun dengan Cahaya Infra Merah Jarak Jauh terbukti menyelesaikan pelbagai masalah wanita seperti keputihan, sengugut, masalah rahim dan lain-lain.  


Ia mempunyai tiga bahagian iaitu

                   Long Girdle                        Long Bra                        Waist Nipper

Testimoni


Saya memang mempunyai masalah berat badan berlebihan dan semakin ketara apabila mengandungkan anak kedua. Berat badan saya mendadak kepada 83kg, yang tidak berpadanan dengan ketinggian saya. Selepas melahirkan anak, berat saya berkurangan kepada 79kg. Saya juga sering menghadapi pelbagai masalah seperti sering sakit pinggang, cepat merasa penat, kedatangan serta kitaran haid yang tidak menentu dan yang paling saya terkilan ialah saya sudah tidak boleh memakai pakaian yang cantik dan berpotongan lansing. Terasa iri hati kepada rakan-rakan yang berbadan langsing, tetapi apakan daya terpaksalah dipendamkan di dalam hati. Masa terluang saya habiskan dengan membaca majalah, yang telah menjumpakan dengan peluang badan kembali asal iaitu Premium Beautiful berfir. Saya mengambil masa 4 bulan untuk berfikir dan membuat perbandingan. Pada tanggal 31 Ogos saya telah membuat keputusan untuk menyarungkan PB ini kebadan saya. Saya ingin berusaha untuk memerdekakan diri saya dari masaalah ini. Memang benar seperti yang dikata dan diiklankan, produk ini sangat berkesan dan saya merasakan pelaburan saya amat berbaloi dan saya sedikitpun tidak menyesal malah berasa sangat beruntung memiliknya. Walaupun PB harganya tinggi, "alah membeli TETAP MENANG memakainya, bertahun-tahun 'tahan'!" 
Berat saya mula berkurangan, sakit-sakit belakang telah tiada, keputihan dan kitaran haid menjadi teratur. Yang paling penting sekali ialah badan saya mula menampakkan 'cutting'. Menjelang January tahun berikutnya, saya berjaya menurunkan berat badan saya sebanyak 17kg menjadikan berat badan saya kini 62kg, dan masih meneruskan pemakaian untuk mencapai berat badan yang ideal. Terfikir juga saya, jika saya nenakai PB ini 4 bulan lebih awal, saya pasti sudah memiliki bentuk tubuh idaman.


Syafura Syarfuddin, 23 tahun
Dengan berat badan 68kg, Syafura kelihatan begitu berisi dan tembam dan dia sentiasa berada dalam keadaan rendah diri dalam berpenampilan, namun apabila disarankan menggunakan Premium Beautiful, susuk tubuh Syafura semakin berkurangan hingga mencapai berat ideal.
"Memang saya akui, ketika berat badan mencapai 68kg, tubuh saya kalihatan menggeleber terutamanya di perut, peha dan pinggul. Saya juga malu untuk bergaul dengan teman-teman malahan yang paling menyedihkan apabila tiada siapa yang sudi menjadikan saya teman istimewa mereka. Lalu saya bertemu dengan pengedar produk Premium Beautiful dan beliau menyarankan saya mencuba set lengkap. Dalam masa hanya tiga bulan, berat saya turun hingga 52kg dan tiada lagi lemak-lemak kelihatan di tubuh saya." Jelasnya panjang lebar. Sememangnya Premium Beautiful mampu membentuk tubuh menjadi ramping kembali dengan pemakaian yang konsisten selama 8 jam sehari. Selain itu ia juga mempu memperbetulkan perjalanan darah dalam tubuh dan mengekalkan kesegaran badan.
Menurut beliau lagi, 'Tubuh saya semakin sihat dan kini saya berupaya melakukan pelbagai aktiviti lasak berbanding sebelum yang hanya menghadkan pelbagai kegiatan. Malahan kini saya sedang membuat persiapan perkahwinan setelah seorang jejaka menyatakan hasrat hatinya untuk menyunting saya sebagai isterinya. Ternyata telah merubah hidup saya."


untuk maklumat lanjut boleh hubungi kami segera :

AZIELAWA - 019-2025761 

azielawa@gmail.com

Tuesday, October 12, 2010

Experience at MOTOGP 2010 SEPANG

Bro!! aku dulu minat sangat dengan moto.. pantang nampak moto besar...Perh!! mesti meleleh ayer liur..
 tapi nie je yang aku mampu pakai waktu tu..
V
v
v

Yamaha 110SS (1995)
v

Bermula di saat itu aku pasang IMPIAN beb!!!.. aku mesti ke MOTOGP seluruh dunia... so apa lagi first ke Motogp Sepang laa... apa yang penting?? Beli tiket dulu!!!



tiket dah ada... Akhirnya .. jejak juga kome ke Motogp 2010 di sepang..

v
 ada gaya Valentino Rossi tak??


bersama team member KELAB MOTOR CBC @ Motogp sepang ...
masing-masing ada gaya..
v
v
ayuh sahabatku...JANGAN BERMIMPI LAGI...
lakukan ANJAKAN PARADIGMA...


video
v
v
v
v
Alhamdulillah... berkat kesabaran dan IMPIAN yang besar.. akhirnya!!!!


Aku kini MAMPU memiliki BMW F800 ST..
bolehlah untuk ambil lap coner maut dan untuk touring...
..yang penting kita ada matlamat dan misi ke arah itu...
v
 v
 v

Matmamat seterusnya ialah untuk??
 SUPERBIKE

YANG MANA SATU IDAMAN KALBU???...

TOLONG PILIH UNTUK SAYA..?




2010 HONDA CBR 1000RR   
2010 BMW 1000RR 
2010 YAMAHA R1 1000RR     

Sunday, October 3, 2010

PAYMENT METHOD


It’s easy for you to get your set of Premium Beautiful corset today! 
  • Just SMS or email me your measurement and I’ll do the suitable size checking.
  • PAY IN ADVANCE upon confirmed order using a few Premium Beautiful payment methods.
  • Your Premium Beautiful corset will be delivered to you within 3 days (local shipping within Malaysia). I also accept international orders, worldwide!

Premium Beautiful Corset – Payment Methods

Premium Beautiful Payment Method - Cash
I encourage CASH PAYMENT 24 hours a day! Cash payment can be done using online bank transfer or bank-in to my Maybank account (using Maybank2uCIMB ClickRHB Online, etc). Just send me an SMS or email to confirm order and I will let you know my Maybank account instantly.
Maybank2u
If you don’t have any online bank facilities, I can also accept cash by hand if we can meet up in the area stated as below.
Credit Card
You can also pay your Premium Beautiful corset using CREDIT CARDS through PayPal International.
PayPal is the safer and easier way to pay using credit cards without sharing confidential financial information with me. Credit card transaction with PayPal isconfirmed secured and safe.
You just need to create a personal account with Paypal and enter credit card information once in Paypal secured website. So, no need to give me your credit card information.
Once you have registered with PayPal, you can use it to pay for any other purchases online securely!
Beware when giving out credit card information especially the Card Verification Code (CVC) to someone else using a form. The CVC code (can be found at the back of your credit card) can be misused to make fraud purchases online using your credit card.
There is a standard service charge of 5% applicable for payment using Paypal / Credit Cards. I will add the 5% service charge on top of the cost of Premium Beautiful and shipping. Because PayPal will deduct 5% from the money I receive from you automatically (hence, I get less money for the transaction).
Else, I will get a loss everytime people use Paypal / Credit Card to pay. The 5%  charge also applicable for offline crdit card usage using a form emailed/faxed to you. Do note, I only accept credit card via PayPal only for securit reasons.

How To Use PayPal

Of course, you need to have a PayPal account | Click Here To Sign Up with PayPal.
Just let me know you PayPal EMAIL and I will send a PayPal invoice direct to your email. Then, you can click a link provided in the invoice or login to your secured PayPal account and make payment.
Not enough cash and no credit cards?
You can get your Premium Beautiful corset by instalment payment with RHB Easy!
RHB Easy Pinjaman Express
Just bring along your MyKad and go to the nearest  RHB Easy branch to apply for aRM 2,000 personal loan. You will get instant approvals and loan disbursement (cash).
RHB Easy Pinjaman Express
After getting the RM 2,000, then you can pay me cash to get your Premium Beautiful corset.
The monthly instalment will need to be done to your RHB Easy account. Simple, easy and safe!
RHB Easy Pinjaman Express is available at all RHB bank branches and RHB Easy Kiosk in Tesco.

Saturday, October 2, 2010

KEMBARA DE PARIS

 

..Go!! Go!!.. with CDM Bikers Club @ HardRock, PARIS.. MACHO tak??


Eaifil tower @ Paris

Great Warrior from Malaya @PARIS


KEMBARA DE KOREA















Wowww!!.. ada gaya peluncur ski tak??....  bermain ski di JISAN, KOREA ..

KEMBARA DE GOLD COAST AUSTRALIA


















... Bersama-sama club members.. happy celebration at  MOVIEWORLD, GOLD COAST..